inspiratie
CONTACT NONTACT

Visie op een dubbele werkelijkheid.
(Beeld)schermen bepalen ons dagelijkse leven. Contacten lopen steeds meer via sociale media. Alles en iedereen is binnen handbereik. Snelheid in de maatschappij als geheel en in de economie in het bijzonder, is belangrijk geworden. Er zijn veranderingen in het dagelijkse leven gaande, die als vanzelfsprekend worden aanvaard. Door het toenemende gebruik van sociale media komen mensen vaker in een zelf gecreëerde "wereld”. Het lijkt alsof deze wereld als zichtbare werkelijkheid wordt aangenomen. Deze gecreëerde werkelijkheid wordt waarheid.

Veranderd leven.
Het werk is een onderzoek naar contacten die aan het veranderen zijn. De fysieke wereld versus digitale schijn. Het is de verbeelding van een modern leven in een verstilde leefomgeving
biografie
Geboorteplaats :

   . Utrecht, Nederland

Opleiding :

   . Masterclass tekenen, Drawing Centre Diepenheim (Arno Kramer) bij gastdocent Paul van der Eerden, (2015)
   . Diploma Bachelor of Fine Art, With Honour, (2009)
   . Bachelor of Fine Art, Utrecht Hogeschool voor de Kunsten (HKU) (2005-2009)
   . Beeldende kunst, Utrecht Hogeschool voor de Kunsten(HKU) (2004)
   . Experimenteel Schilderen, Leo Dekker, Driebergen
   . Make-up artist

Carriere :

   . 1999- nu: Beeldend Kunstenaar
   . 1985-1994: Make-up artist docent
   . 1974-2006: Make-up artist (theater, fotografie, cinema, televisie)

Prijzen :

   . Winnaar "National Dixons/Avro Fotocompetitie" (1987)  (winnende foto)

Burgelijke staat :

    . Gehuwd, dochter
kunstenaar
Beeldend kunstenaar Abcouwer is lang werkzaam geweest als visagist. Zij is begonnen bij het theater. Later werkt zij vanuit haar eigen bedrijf mee aan prive-opdrachten, speelfilms en commercials. Bovendien voert zij opdrachten uit voor fotografen, waaronder Paul Huf.

Het meest actief als visagist is Abcouwer in de televisiewereld. Zij werkt voor nederlandse en duitse omroepen waaronder Avro, NPS, Vara en Vpro. Zij werkt daarbij met nationale en internationale bekendheden zoals: Julio Iglesias, Cliff Richard, Joe Cocker, Roger Moore, Patrick Bruel en Charles Aznavour en in Nederland: Mies Bouwman, Ivo Niehe, Barend en van Dorp, Nelleke van der Krogt en vele anderen. Interessante opdrachten zijn bijvoorbeeld de tv-bewerkingen van enkele Italiaanse opera's.

In juni 2009 behaalt zij haar diploma als Bachelor of Fine Art (With Honour), aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU)